Copilul si pasaroii



January 8th, 2016 by Diana Coman

Pe tarmul rosiatic, patru pasaroi topaiau si chiraiau a caragata. Chiu-chiu, crau-crau, crau-chiu, chicrau si zbarr de pene fulguind in aer. La mica distanta, marea radea de ei cu spume si tresalta toata ritmic inspre tarm.

Din inaltul unei stanci, copilul facu palma ochean de imprumut si spiona galagia de sub el. Privi apoi in larg si iar la chir-chir-crau-zbarr. Pana la urma renunta la privit si incepu sa coboare cu salturi ascutite si precise ca de capra salbatica.

Pe tarmul rosiatic, patru pasaroi, un copil si o nuia lunga de mesteacan topaiau si chiraiau a caragata. Sfarrrr se invartea nuiaua si zbarrr saltau fulgii. Craaaau se jeleau pasaroii dand bezmetici din ciocurile lungi printre care se invartea baiatul ca sfarleaza. Trosc-clanc, clanc-trosc, rasuna nuiaua, cand infundat ca si cand ai da in perne, cand a fluier gol din os de zburatoare. Intr-un tarziu, se auzi fal-fal de aripi mari deschise anevoie si luptand spre inaltimi.

Jos, pe tarmul rosiatic, un baiat facuse mana streasina la ochi si privea curios o bila mata de culoarea nisipului. Intinse apoi mana sa o ridice, iar bila se rostogoli o idee mai departe, cu un simplu zurrr pe nisipul abraziv. Pfiuuu, fluiera copilul si se intinse iar sa o ridice. Si zurr si pfiuu si pfi-urrr or zuuuupfiu, se alergara de-a lungul plajei cat o palma de urias. Marea obosi sa rada si se molcomi a somn de dupa-amiaza.

Undeva la marginea plajei, copilul si bila obosisera si nu mai zurr-pfiau. Doar se priveau reciproc si ascultau linistea. Intr-un tarziu, baiatul inchise ochii si privi catre sine, iar la putin timp dupa, bila se deschise singura cu un parait usor, ca de ou copt la soare. Din ea iesi un copil mic cat trei fire de nisip si patru de margaritare, care se cuibari cald si strans langa cel mare. Atat de strans, incat in curand nici nu se mai vedea nicicum.

Pe tarmul rosiatic, un copil zambi atat de neasteptat in somn incat se facu lumina pe sub nori iar marea se fastaci atat de tare incat lua nisipul la cernut fir cu fir sa para ocupata.

Doar pasaroii se roteau cu aripi negre ca norii si ciocuri ascutite si lungi ca durerea, cautand motiv de caragata.

1360961963m117o

(Imagine preluata de pe Morguefile.)

Comments feed: RSS 2.0

Leave a Reply